Slauerhoffstraat 2, 3202 VV Spijkenisse
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0181-61 26 24

Button nieuwsbrief kl

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn de ouderraad (OR) van OBS Jan Campert.

Yvonne Vis, , Wilma Koster, Patricia Lima, Corina Alblas, Rosita Bodha, Joyce Voss, Desiree Dik, Ingrid Pronk, Monique Zwanenburg

Nannie El Emam-Bolsman (secretaris),  Marco Pronk (penningmeester) en Natasja Dits (voorzitter) 

Wij hebben allemaal één of meerdere kinderen op school. Wij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de meeste activiteiten die voor de kinderen op school worden georganiseerd.  Allemaal leuke activiteiten zodat de kinderen een extra leuke tijd hebben op de Jan Campert!

De meesten van ons hebben ook nog een (deeltijd)baan.

De ouderraad beheert de jaarlijkse ouderbijdrage. Deze wordt besteed aan de activiteiten en soms aan materialen voor op school zoals het buitenspeelgoed (ballen, stelten enz.)

Activiteiten en hulpouders

Er zijn een aantal vaste activiteiten die ieder schooljaar worden georganiseerd zoals:

het sinterklaasfeest, de kerstmaaltijd, het paasontbijt, de disco, het korfbaltoernooi, de  minivierdaagse, de schoolreis en het bezoek van de schoolfotograaf.

Daarnaast zijn er vaak nog andere activiteiten zoals de kerstkaartenactie, de sponsorloop en dit jaar ook een winterfair !!

Elke activiteit wordt door een paar mensen van ons team voorbereid en georganiseerd.

Bij de uitvoering ervan proberen wij allemaal aanwezig te zijn, als onze baan dat toelaat.

Maar voor elke activiteit hebben wij ook hulpouders nodig. Zonder hulpouders kunnen lang niet alle activiteiten doorgaan.

Zo zal er regelmatig een oproep voor hulpouders worden gedaan.(dit mogen natuurlijk ook opa's en oma's zijn!)  Meestal gebeurt dit via de digitale nieuwsbrief die alle ouders/verzorgers ontvangen.

Naast de activiteiten kunnen wij het hele jaar door nog hulpouders gebruiken bij het versierteam en het hoofdluiscontroleteam.

Versierteam

De mensen van het versierteam brengen een aantal keren per jaar versieringen aan in school die te maken hebben met het thema waaraan de kinderen die periode gaan werken.

Deze veeringen zijn meestal in de hal bij de hoofdingang en de kleuteringang.

versier   versier2.jpg


Ook voor het sinterklaasfeest,de kerstperiode en de wisseling van de seizoenen wordt de school in de juiste sfeer gebracht.

Bezoek van de schoolfotograaf

Eenmaal per jaar komt de schoolfotograaf op school.

Van alle leerlingen worden portretfoto's gemaakt. Ook gaat de hele groep met de juf of meester op de groepsfoto.

Als er ook nog één of meerdere broers of zussen op school zitten, wordt er ook nog de broer/zus foto gemaakt.

De organiserende leden van de OR zijn de gehele dag aanwezig om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Na een aantal weken zijn de foto’s klaar en krijgen de kinderen dit jaar een internetcode mee naar huis om de foto’s te kunnen bestellen

Sponsorloop

Bijna elk schooljaar wordt er een sponsorloop gehouden. De opbrengst is voor een goed doel. Zo is dat afgelopen jaar stichting Opkikker geweest.

De OR regelt zo’n sponsorloop door een bepaald rondje uit te zetten, genoeg mensen aanwezig te hebben om te stempelen en om de kinderen van wat te drinken te voorzien na hun prestatie. En uiteraard moedigt de OR de kinderen ook enthousiast aan !

sponserloop.jpg

Sinterklaasfeest

Natuurlijk wordt ook het Sinterklaasfeest bij ons op school gevierd. De Sint en zijn Pieten zullen de leerlingen bezoeken.

Alle kinderen staan 's morgens de Sint op het schoolplein op te wachten om hem en zijn Pieten toe te zingen.  Er is snoepgoed en pepernoten en hij brengt een bezoek aan alle groepen.

De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 krijgen een cadeautje.

De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 vieren hun feest met surprises en gedichten in hun eigen groep.

De OR zorgt samen met enkele leerkrachten dat dit gezellige feest goed verloopt en dat de Sint en zijn Pieten warm ontvangen worden op school.

 sinterklaas1.jpg sinterklaas2.jpg

sinterklaas3.jpg

Kerstdiner

Een paar dagen voor aanvang van de kerstvakantie wordt het kerstdiner gehouden.

Elke groep viert in het eigen lokaal het kerstdiner met een buffet. 

De hapjes worden gemaakt door veel bereidwillige ouders.

Half december ontvangt u via uw kind een inschrijfformulier met de vraag of u ook iets zou willen maken voor alle leerlingen uit de groep van uw kind.

kerst1.jpg

Natuurlijk is het niet verplicht, maar het wordt door de kinderen zeer gewaardeerd als u iets lekkers voor het buffet wilt maken.

kerst2.jpg    kerst3.jpg                              

De OR zorgt ervoor dat er duidelijk is welke ouders wat willen maken en dat alle heerlijke gerechten goed ontvangen worden en in de juiste klas terecht komen.

Na afloop van het kerstdiner maakt de OR het schoolplein gezellig voor de ouders en de kinderen (mits het weer het toelaat).  Zo kunnen de ouders onder het genot van een hapje en drankje genieten van het zingen van de leerlingen

kerst4.jpg    kerst5.jpg

Disco

De jaarlijkse disco is meestal in februari en alle leerlingen kijken daar naar uit.

Een gezellig feestje met alle vriendjes en vriendinnetjes van school en de juffen en meesters.

Het speellokaal van de kleuters wordt omgetoverd tot een echte feestzaal met versieringen en lampjes en met een echte DJ!

De onderbouw ( de meeste kinderen in hun mooiste verkleedkleren) start aan het begin van de avond. Na ruim een uur worden de kinderen door de ouders weer opgehaald en dan is het de beurt aan de bovenbouw.

De kinderen kunnen tijdens het feest met hun eigen 'strippenkaart' drinken en iets lekkers halen. Niemand hoeft dus geld mee te nemen.

De OR is aanwezig om de kinderen hun lekkers en drinken te geven en erop toe te zien dat alle kinderen weer netjes opgehaald worden en niet alleen naar huis gaan.

disco.jpg      disco1.jpg

Paasontbijt

Vlak voor de paasvakantie is er het paasontbijt op school.

Alle leerlingen gebruiken het ontbijt aan een feestelijk gedekte tafel in het eigen lokaal. De OR doet alle inkopen voor het ontbijt en verdeelt dit over alle groepen.

De paashaas brengt ook nog een bezoek aan onze school.

 pasen.jpg   pasen1.jpg 

  

Korfbaltoernooi

Olympia organiseert ieder jaar voor de basisscholen van Spijkenisse een korfbaltoernooi. Leerlingen van de groepen 3 t/m 6 kunnen hieraan meedoen. De OR regelt de inschrijvingen en probeert vooraf nog wat extra trainingen te organiseren. Op de dag zelf is de OR duidelijk herkenbaar aanwezig. Zo proberen  we in de alle hectiek bij Olympia ervoor te zorgen dat alles voor de kinderen van Jan Campert duidelijk verloopt.

 korfbal.jpg

Minivierdaagse

Voor alle leerlingen van de groepen 1 t/m 4  van de basisscholen in Spijkenisse wordt er ieder jaar in mei de minivierdaagse georganiseerd. Natuurlijk doet OBS Jan Campert ook mee!

De eerste drie dagen lopen wij een route door onze eigen wijk.

Wij starten op het kleuterplein  en bij terugkomst staat er drinken en iets lekkers klaar. De laatste dag lopen wij naar het centrum van Spijkenisse waar de burgemeester ons samen met duizenden papa's, mama's, opa's, oma's, familie en vrienden opwachten. Ze zwaaien ons toe en geven de deelnemertjes bloemen en snoep.

Bij terugkomst op school wordt door de juf of meester de welverdiende medaille uitgereikt.


Deelnemers moeten zich wel van tevoren op school aanmelden. Inschrijfformulieren worden vooraf meegegeven. De OR informeert u op tijd.

 mini4daagse.jpg     mini4daagse1.jpg   

Schoolreis

Ieder jaar zorgen we er weer voor dat er een leuke schoolreis is voor alle leerlingen met voldoende begeleiding.

schoolreis.jpg  schoolreis2.jpg  schoolreis3.jpg

 

U heeft nu een indruk gekregen wat de ouderraad zoal organiseert voor de leerlingen van onze school.

Het is belangrijk dat kinderen naast de gewone lessen ook andere activiteiten op school  meemaken. Deze activiteiten zorgen voor een goede sfeer en veel plezier.

 

Wij zijn nog op zoek naar enkele ouders/verzorgers die de OR willen komen versterken. Op dit moment zijn er 3 ouders waarvan hun (jongste) kind in groep 7 zit dus zij zullen binnen 2 jaar helaas weg zijn bij de Jan Campert. Nu kunnen zij nog enthousiast nieuwe ouders/verzorgers mee laten lopen met de activiteiten zodat ook over 2 jaar alles soepel blijft gaan !

 

Lijkt het u leuk om ook aan een of meerdere activiteiten mee te helpen, laat het ons dan weten.

U kunt één van de ouderraadleden hierover aanspreken of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  U kunt hierin aangeven waar en wanneer u graag wilt helpen. Wij zullen dan contact met u opnemen.

 

Alvast bedankt!

 

Beleid van de school

Leraren